Friends :)

"Tentang DIA"



whO is he ?? 

ku bercerita tentang DIA
 
ku mula mengenali DIA semasa university
dari situ aku dan DIA mula mencipta sebuah persahabatan
persahabatan yang sgt bernilai padaku
aku dan DIA menjadi kawan baik
DIA yg sentiasa hadir bila aku perlukan seorang kawan
tiba-tiba persahabatan aku dan DIA 
bertukar kepada sebuah relationship yg sukar utk ditafsirkan
dalam diam DIA menaruh hati pada aku
tanpa aku sedari 
aku dan DIA terus berkawan
sampai la satu masa
semuanya terbongkar
aku mengetahui perasaan DIA terhadapku
(haha..kan dah kantoi)
tapi masa tu aku tak ready lagi
sbb aku sendiri pun keliru dgn perasaan aku kat DIA
sebenarnya time tu juga ada someone else suka pada aku
aku juga tak tahu akan hal itu
BUTAkah aku dalam cinta?
blurr...blurr..blurrr..
akhirnya, aku buat keputusan utk memilih DIA
tapi yang mana satukah menjadi pilihan aku?
(haha)
aku telah memilih DIA yang mula2 meluahkan perasaan pada aku
dari situ aku mula belajar menyayangi DIA 
mula kenal erti bahagia
(eceh..walhal selalu gaduh3 pastu baik3..almaklumlah, nak layan karenah aku yg selalu emo ni)
perhubungan aku dgn DIA..
totally different la!
jumpa pun tak banyak..apetah lagi datin' jalan2..sekali je kot..
DIA banyak ajar aku erti kehidupan
DIA juga banyak beri nasihat yang berguna pada aku
DIA banyak beri galakan utk aku berubah
menjadi seorang perempuan yang baik
(sbb DIA ni islamic juga la...sgt menjaga mementingkan hal-hal agama)
setelah 6 bulan berkawan..
(sorry, tak nak guna istilah cinta..sbb d pun tk pernah ucap I love u pada aku)
kami berpisah..(break up la mksdnya)
tapi apa reasonnya??
DIA ada sebab2 tersendiri yang mane aku sendiri mula2 susah utk terima
sbb apa ye?
sampai susah aku nak terima!!
akhirnya, aku memahami reason itu dgn sendirinya
dengan bantuan masa n petunjuk dari Yang Maha Esa
aku dan DIA membawa haluan masing2
haluan di mana aku dan DIA mencari masa depan kami sendiri
sampai sekarang aku dan DIA kekal menjadi kawan
walaupun sudah tak seperti dulu
tapi aku bersyukur kerana ditakdirkan 
bertemu dengan DIA
walaupun singkat, tapi sangat bermakna
itulah kisah aku dan DIA
DIA..DIA..DIA
(-_+)


p/s : haha, tiba2 terasa nak jiwangness...hOho..saje post entry pasal DIA..tiba2, teringat tntg DIA..how is he now? where is he now? what he's doing now?..haha..DIA...DIA..thanks sbb singgah sebentar sebentar di hati ku..thanks for evrything~ ku doakan DIA bahagia n berjaya mencari apa yang sedang dicari dlm hidup DIA..insyaALLAH...=), tentang reason ape aku dan DIA berpisah, akan ku share kalau ade yang tanya...(^_+)..dun get me wrong, okeys!..cite aku dan DIA sudah lama berlalu...XD...beberapa tahun yg lalu...kini, kisah hidupku..is "secret"....."NO TIME FOR LOVE..."

 "kata-kata ini DIA tujukan untukku"


"dulu, kini dan selamanya..."

suggestion song:
lagu yang TERBAIK!!

"Ketika Cinta Bertasbih"
nyanyian : Melly & Amee

Ketika Cinta Bertasbih

Bertuturlah cinta mengucap satu nama
Seindah goresan sabda-Mu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih mengutus hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku pada-Mu

[*]
Bisikkan doaku dalam butiran tasbih
Ku panjatkan pintaku pada Maha Cinta
Sudah diubun-ubun cinta mengusik rasa
Tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit

[**]
Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta

Back to [*][**]

Cinta
Back to [**]

Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta
Ketika cinta bertasbih



No comments:

MY SAVINGS (: