Friends :)

disappear

"kejap ade, kejap tak ade"

sebab2 menghilangkan diri :

1) mahu menyepikan diri buat sementara waktu

saya telah mengambil keputusan untuk berdiam diri buat seketika waktu..say NO to facebook, ym, myspace, friendster, and also this blog...saya telah meng"OFF"kan diri saya dari terlibat dengan apa2 saja yang boleh membuatkan orang dapat cari saya..itu cara saya menyepikan diri...;)

2) menjauhkan diri

ye, saya akui salah satu sebab menghilangkan diri adalah ingin menjauhkan diri dari seseorang...sepanjang menyepi, saya telah fikir masak2 untuk tak mahu ade kaitan dengan si dia lagi..full stop!..enough dengan ape yang saya lalui...

3) kerja

ahaa, ni related dengan my practical time...keje pun kat private company, of course la multitasking...macam2 keje kene buat...belum abis siapkan yang ni, yang tu pulak sampai..haha...bila dah nak abis praktikal  nie...semua keje telah disettlekan dengan baik..alhamdulillah...walauapapun, banyak perkara saya belajar di sini...inilah dunia pekerjaan yang sebenar...;))....thumbs up for this company..

4) muhasabah diri

ini yang paling penting...mase saya menyepi, banyak perkara yang saya dapat nilai...apa yang kurangnya dalam diri saya...apa yang perlu dibaiki...mencari kelemahan yang ada...apa yang saya dah buat sepanjang hidup 23 tahun nie...kalau la masa boleh diputar kembali, banyak yang saya nak ubah..tapi...apakan daya,..masa terus berjalan,..kite juga harus pandang ke hadapan...tpi, make sure toleh sedikit ke belakang supaya kte tidak mengulangi kesilapan yang sama...;))



p/s : banyak lagi sebab2...cuma ni je la yg dapat saya bagitahu..salam maaf pada kawan2 yang mencari saya...tiba2 je "nadia" hilang....hehehe...facebook akan reactive semula, setelah sebulan lebih deactive.....;)...ym pulak...masih prefer untuk invi....next time, appear on9 seperti biasa...


"Hidup ku kembali normal seperti biasa"



No comments:

MY SAVINGS (: