Friends :)

saat terakhir di sini

finally...selesai sudah internshipku di Perunding UEP Sdn Bhd selama 6 months..


Saat-saat akhir saya  bersama mereka...

OMG, got a surprised from "em... 

secret recipe cake (2kg)...nyummy..very2 da touching...bila lihat n tenung kata2 yang tertulis di atas cake tersebut..."Salam Perpisahan Nadia & Fatma" from UEP staff...suddenly, terasa terlalu cepat masa berlalu...hampir 1/2 tahun kami tumpang berteduh di dalam company ini......(chocolate cake - my favorite) 

oke, let me introduce u  one of my besties..fatma..tapi more prefer called her angah..;)..dia ni berasal dari klate (gua musang)...yeah! misi saya berjaya untuk menjohorkan dia selama 6 bulan nie..eceeee....tentang kami..erm, dia stay di umah saya selama praktikal sini..pahit manis masam masin sepanjang 6 bulan ni, saya lalui bersama2 angah!...;)..this year, giliran saya untuk ke klate...meet her family..jalan2 suka suki kat sana..insyaALLAH..pic di atas kami berposing cun semata2 nak potong kek..

aksi-aksi kami semasa menjamah juadah...kire jamah ke tuuu..haish, bukan2...melantak..hoho...pic kat atas tu actually tengah sampaikan sepatah 2 kata...ntah ape2 je saya merepek...;P...sejak dok UEP ni, asyik ade makan2 je...asal ade bday staff...rai...rai..rai...erm, manelah saya tak makin tembam!!!!..tengok je la pic tu...balik upm, semua terkejut,confirm la!!...haha

meriahnyaa kami...;) credits to fiqah....sebab dia yang amik pic nie..
hey, ladies!..kami la perempuan melayu terakhir UEP..chewah..hihi..;)...oopps, cuma kak irma tkde kat sini sebab dia cuti bersalin....kami ni penyeri company nie...hehe..tanpa kami, siapalah UEP...perghh, ayat...memang tal bole blah,kan?....angah, me, sal, fiqah, kak azie, kak im......luv u all ...muaahhh2....
pic ni diambil before balik tadi...nak nampak lambang UEP tu je....ok, dari kiri...abg hamdan, abg jemir, me, enal, angah, kak azie....ade lagi sorang....yb..pic dia ade kat atas..amboi enal, posing maut nmpk...tergoda i youuuu...hahaha..;)...ohooo...nmpk sangat saya sudah tembam..takpe2 nadia...maintain...dorg kate sudah oke....hahaha...dun worry, balik campus, i kurus balik u...

my words for 'em:

abg jemir : time kasih sebab bagi souvenir from sarawak untuk kami...banyak yang kami belajar sepanjang ada di UEP dengan abg jemir...terkilan gak tak dapat jumpa isteri dgn anak abg jemir yang mcam jepun tuuuuu.......hehe....

abg hamdan : ohooo...selalu kene buli nie...gurau2 time kerja...sentiasa menceriakan suasana..eh, kire puji nie....tambah lagi satu kek!....abg hamdan, ur wedding this year, jangan lupa jemput kami yeee..;)

kak irma : kejap je bernaung di bawah akak...banyak yg saya belajar..kene marah , perli..hahaha..teringat lak.....;)...congrats kak dapat baby girl...hehe..selamat memulakan tugas akk hari isnin nie....erm, tak sempat nak jumpa akk dulu...

kak azie : akk yang suka bercrite...macam2 dia share dgn kami....banyak gak kami tak tahu , kami akan refer kak azie...pegi je bilik dia, bukan sekejap, terus stay lepak2, borak....haha

yb : hahaha, bila nak kahwin yb?..cepat kumpul duit tu...tk dpt nk merasa naik kete baru laaa.....huhuhu...cam bese , kahwin nti, jemputtttttt ye....wajib...hehehe

enal : ahaaaa...u...i banyak kuar g mane3 dgn u tau...hahaha..yelah, sebab i ade kete kan?..ok2, u jangan tension2 oke keje....takde ktorang jgn sedih2 lak ye..amboi tadi u, bagi soalan cepu cemas kat kami yee...ingat one more thing ni...kte mesti "FLEXIBLE"..ahahaha, banyak lagi projek masuk tuuu....gud luck yee youuuuuu...;P

sal : oke, bila sal senget, saya pun akan turut senget....sebaya dengan saya..so, kamcing la dalam opis tu..duduk depan3 pun, still chat thru ym...hahaha...bukan pe, cover line la..boss ingat tekun wat keje, padahal, menaip dgn laju....CHATTING!!!...for u sal, pi cepat2 jumpa bakal mertua tu...ade rezeki, nasi minyakkkk....jemputttt..oke?

kak im : bila kuar dari ofis room, msti nak kaco kak im...suka tengok dia khusyuk wat keje, bila saya kuar je, confirm akan singgah tempat kak im...dok kaco dia...sory la kak...best lakk,,,nti saya dah takde, sape nak kaco akk eh...oooo, saya dah pas kat sal....;P

fiqah : hye..baru je kenal seminggu..tapi dah macam belangkas...cam dah kenal lama lak...sorry fiqah, kami tinggalkan kamu sorang2 nie..hehehe..kalau kene buli, bagitahu ktorng la...gegege...selamat memulakan praktikal yee.....;)


itulah kisah sedikit tentang 'em...sesi bermaaf-maafan belum lagi dilaksanakan sebabnya kami ade dinner esok malam di hotel 5 stars...aduiii..lupa lak nama hotel tu...boss kami, En Halim belanja..malam amal katenya...satu tiket rm 100 cam tu la...nak pakai ju ape yee esok...hihi. nak nampak comel ckit malam tu....hahaha..;PPP....so, pe lagi....see u there guys!..tomorrow nite!....weee~~


p/s :next entry ttg dinner esok...3hari kami diraikan...semalam, wife boss masak utk kami....today, ade suprised from UEP staff, esokkk....dinner kat hotelll.....wow!...terbaik la...alhamdulillah....;)





THANK YOU SO MUCH




En Halim (Boss)
Madam Ezzaty Lee (boss wife)
En Azmir
En Hamdan
Pn Azie
Pn Irma
En Fadzli
En Enal
Cik Salmi
Cik Im
Cik Fiqah



No comments:

MY SAVINGS (: