Friends :)

kenangan terindah bersama MTM 09/10

dulu masa praktikal 6 bulan
saya spent masa di UPM utk siapkan report for submission..
tiba2 ade one day tu, saya dapat called from someone;


++sekadar gambar hiasan++

tut...tut...tut...
me : hello...(dalam keadaan yang mamai2...bling**)
ira : nad, ira nie...sorry ganggu tiba2..
me : ye, ira....sory tak angkat phone tadi, tidooo..ade ape ye?
ira : erm, nad jadi pengarah program Masibu last sem kan..kalau buleh, ira nak laporan program tue..nak masukkan dalam majalah kolej tis year punya....
me : oooo, aah...tapi kan...kene cari balik la, tgk ade lagi tak proposal dgn laporan program tu..sebab laptop format...nanti try cari la, if ada, nad gtau ye..
ira : ok, nad...nanti pape2 gtau ye,,thx..
tut....tut....tut....

++terus bangun dari tidooo...aduss, mane la aku letak proposal tu ye...aku save kat folder mane eh???.....++

on lappy, hampir 20 minit, dok cari folder yang ada proposal tu...haish...mane la aku letak..sambil cari, sambil membebel...xoxo...fuhh, pencarianku berakhir...alhamdulillah...

^_^

tiba2 teringat lak ape yang berlaku time tue.....

1) meeting - banyak kali wat meeting..sebab nak tahu progress daripada setiap unit...setiap kali meeting ade aje problems datang...waa, garu2 kepala sambil pikir solution...;DD
2) bajet - ahaaa, penting nie..pasal duit....event besar mestilah mau pakai banyak duit...dok discuss dengan felo penasihat, rakan-rakan MTM seperjuangan...akhirnya, bajet settle...dapat diminimakan dgn sebaik mungkin...;)
3) perjalanan program - wat sesempoi yang mungkin...sebab ni ala2 open house..wat lak kat perkarangan rumah bonda, Pengetua kolej kami..
4) masak-memasak - hari kejadian, semua warga dari setiap blok turun memasak...setiap blok masak 2 juadah....so, tak kire la cmne pun, yang penting SIAP!!!...alhamdulilah, semua bagi sokongan...;P
5) me self ??...- berserabut kepala..huhu..mane taknya, selagi event belum selesai, selagi tu lah terasa cam berat je kepala ni....dalam hati, doa n tawakal je la...mudahan2 semua berjalan lancar.....

oke, MASIBU tu ape eh??

MASIBU ini singkatan kpd "Malam Silang Budaya" yang dianjurkan oleh kami, Majlis Tertinggi Mahasiswa Kolej Tun Perak 09/10...majlis ni ala jamuan raya sebab diadakan time raya pun....tapi kelainanya, majlis diraikan untuk 3 jenis perayaan utama, aidilfitri, CNY dan Deepavali...so, segala konsep bertemakan 3 jenis perayaan ni...tak kisahlah dari dekorasi, persembahan sampailah kepada makanan...kolej2 lain just wat jamuan raya aidilfitri je..;)

meh la kita tgk pic2 masa MASIBU berlangsung ...
special banner from us, MTM 09/10
dekorasi yang sgt simple...jamuan raya la katekan...open air...;DD

dapur di rumah bonda (pengetua Kolej kami)...junior2 nie sporting la...

dayang2 chinese gurl...berkumpul di ruang tamu..

berkampung ye....sian korang, ramai sgt dtg, sampai tak ade tempat....hehehe

adik2 junior yg banyak membantu...setup tempat...;)

and FINALLY....siapakah ini.....ahaaaaa..
 ~how do i looked???~
 i'm not pretending to be so busy..but, that time, I've got called from someone actually..;D
(credits to En Saiful, my felo's advisor - same person which took tis pic...)


special thanks for..
Majlis Tertinggi Mahasiswa KTP 09/10
Pentadbiran Kolej Tun Perak
Dr Farinazleen (Pengetua KTP)
felo-felo KTP
staff-staff KTP
Ajk2 Program MASIBU
n
kepada semua yang menjayakan program ini...

tak lupa kepada yang hadir..
Timbalan Naib Canselor UPm...
Majlis Perwakilan Pelajar(MPP) 
semua warga kolej tun perak


Jutaan terima kasih yang teramat sangat dari saya, membantu saya dari awal hinggalah berakhirnya program ini....

hanya ALLAH dapat membalas jasa kalian..Amin...

*****sekadar menggamit memori sem lepas*****



2 comments:

east said...

wah....pengarah program yg berjaya...huhu...mesti lega kan bila abes prgrm...hoho...:)

N.N.M.H said...

east :

Alhamdulillah, program berjalan dgn lancarnya..:):)
bila dh settle semua, rase lega..~~
kalau tak tk buleh tdo lena selagi majlis belum selesai..

^_+

MY SAVINGS (: