Friends :)

rindu

Assalamualaikum wbt..

honestly, aku rindu sangat2:



 1. pada arwah abah aku

walaupun dah 2tahun abah tinggalkan kami, kami sentiasa rindukan abah. hanya doa yang mampu kami kirimkan , semoga abah dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam golongan orang-orang yang beriman, amin..(Al-fatihah) ..

p/s: kalau la abah masih ada, macam2 perkara yang aku nak lakukan untuk abah..tapi Allah lebih sayangkan abah..aku redha dengan ketentuanNYA

2. pada dunia aku bergelar student

orang kate time belajar la time yang paling "best" dalam hidup. sekarang baru aku merasainya,,wlpn baru 2 bulan aku abis belajar, tapi aku sangat2 rindukan saat itu..saat2 pegi class, wat esemen yang berlambak2, presentation, field work, exam, thesis n mcm2 lagi la...stress cmne pun masa tu.tetap best! sebab aku dikelilingi oleh kawan2 yang sporting n sentiasa amik berat..sebab batch aku tak ramai..jadi kami dah macam family..pegi mane2 sentiasa bersama2....kenangan terindah bergelar student sentiasa terpahat dalam hati...

p/s: rindu korang sangat2....insyaAllah panjang umur, kite jumpa di hari konvo nanti..

 after viva (thesis presentation)

3. pada life kat taiwan

almost 2 weeks aku pegi sana..under student exchange programme..berpeluang hidup kat tempat orang yang tiada muslim (kalau ade pun, buleh kire dengan jari je kot)..banyak yang aku pelajari kat sana, jumpa kawan2 yang baik hati..pegi tempat2 best..cume terkilan tak dapat pegi ke taipei..sebab uni yang aku pegi ni agak pedalaman..bukan kat bandar besar taipei..pengalaman raya haji kat sana..hehehe..dengar takbir kat laptop je,,,makan semua made in malaysia..bawak sendiri stok megi, tuna..biskut...kembang tekak ok! hakhak...kat sana dapat makan buah2an je la...

p/s : kalau boleh pegi lagi, nak pegi taipei..hikhik..situ ade jugak muslim..:) watever it is, "taiwan, u touched my heart" ngeee~ kinda missed u guys..

nak tahu lebih lanjut, klik sini  study visit

 kami dari malaysia...bergambar bersama dean of engineering (env) faculty

4. pada bandung, jakarta - indonesia

heee, rindu nak shopping2  kat sana sebenarnya...banyak benda tak dapat beli..sebab pegi mase student kan...byk tgk dari beli...huwaaa....mujurlah, member ajak g jenguk sedara mara dia kat sana..dapat la jugak berpeluang nak pegi ke bumi indonesia...papepun, layanan family kat sana sgt baik! terharu okey...dorang anggap kami cam family...bawak pegi jalan2..cam2 lagi la..

p/s: dah pernah cakap dengan nenek2 n makcik2 kat sana..nanti nak datang lagi time nak kahwin..hehehe..ceh..angan2 tak sudah..tapi kalau boleh memang nak beli barang2 khwn kat sna...buleh? ade sape2 nak sponsor?...takpe2, aku khwn lambat lagi..korang leh kumpul duit dlu..hehe

nak tahu lebih lanjut tentang percutian di sana,klik sini  vacation

5. pada kawan kat UK

semalam dapat msg dari dia..

p/s : cepat2 la balik ye..nak souvenir je! hakhak....:P


banyak lagi bnda yg, aku rindu..tapi dah petang nie..pens off dlu la ye..:)


p/s : adakah kite sentiasa rindu kepada Allah?  
(jawapan utk persoalan ini ada pada diri kite sendiri)



regards,
nadiahalim

2 comments:

Gauss-Seidal said...

waktu study kat university banyak memori..
sapa yang tak ambik peluang ntk timba pengalaman waktu stadi memang rugi, kn?

N.N.M.H said...

@ Gauss-Seidal, yup memang rugi sgt2...:)...mase keje dh tk rase dh semua tu...sgt2 different~ rindu zman study...:(

MY SAVINGS (: