Friends :)

zaman kecik-kecik

Assalamualaikum wbt,

tiba-tiba teringat mase zaman kecik-kecik dulu..
aku yakin setiap orang mesti ada kisah tersendiri masa zaman tu kan? ngeee..
ok, entry kali ni nak recall balik kisah aku masa zaman kecik-kecik dulu..time tengah hingusan lagi..hikhik..agak-agak korang la kan pe eh dlu yang aku suka buat, sengaja buat, tak sengaja buat?...haaa...meh la nak listkan sikit..sekadar berkongsi je dengan korang..

dulu mak aku suka sangat story zaman kecik-kecik aku..kalau ada masa terluang, ada je kitorang borak2 kosong..



masa baby, mak aku cite masa aku keluar je dari perut mak aku tu..arwah abah aku la yang paling happy, yelah..siapa tak happy kan..anak 1st..arwah abah sampai mengalirkan air mata bila sambut aku lahir..huhu..dulu arwah abah aku TUDM, so bila bawak je aku balik umah..semua jiran-jiran pakat datang tengok aku..rasa cam artis lak..ehee..padahal tak paham papepun masa tu..bila dorang datang je most of them akan cakap camni..

"wah, comelnya baby nie..ada macam muka arab sikit" (ni betul-betul ok, bukan cubaan, sila percaya tau).. :) tak tipu sebab ni mak yang story kat aku..

oleh sebab abah aku ni tentera, so memang selalulah pindah randah..bese kitorang naik train je..ada sekali aku naik train, aku buat hal..melalak tengah2 malam buta..bagi susu semua tak nak..rupenya aku nak tido dalam buaian..haha..last2, abah aku gantung buai dalam train tu, adoi..malunya..mengada-ngada betul la aku ni dlu..lagi satu, mesti abah aku yang kene buaikan, dengan orang lain aku tak nak..demand ok! 

pastu, mestilah aku membesar kan..mak cakap masa kecik-kecik aku memang tak suka mintak mainan kat abah aku..(sory aku nak guna panggilan abah wlpn dah 2 tahun abah pergi tinggalkan kami) ..kalau pergi kedai, aku ikut je..diam je..so, abah je la yang belikan aku mainan..keje aku main je..yang aku ingat mainan yang penguin naik tangga tu..comel giler..lagi...haa, yang leh main pancing ikan tue..hikhik..teddy bear? aku tak ingat la. cam tak ade je..


dulu masa adik aku baru dilahirkan, aku paling rapat dengan abah aku..mane je dia pergi..aku ikut..merempit tu..jangan main-main tau..kecik2 aku dah merempit ok..hehe..anak abah la katekan..sebab tu aku rasa cam banyak g jalan-jalan masa kecik cuma aku tak ingat pergi mane je..

masa kecik-kecik dulu, arwah nenek aku memang power...dia siap leh buka kelas menjahit n memasak untuk orang lagi, keje dengan kerajaan lagi..abah aku ni hidup dia senang sikit masa kecik2, beza la sikit dengan mak aku tu..dari kampung je.. arwah nenek aku tu pantang betul la, ada je benda dia nak buat untuk aku..semua baju gaun aku dia yg buat..tak payah beli2 la..semua handmade ok? mau nya tak bangga aku..hehe..tapi satu je la, aku kalau dia dukung je, mesti nangis..aku dlu takut orang sikit..nak mak n abah aku je dukung, orang lain..kalu nak boleh je.. kene tahan telinga je la dengar aku melalak..haha, lagi satu kalau amik gambar dengan orang lain , confirm aku melalak dalam gambar tu..gambar dengan mak abah aku je, ak ok..maintain cute..hakhak..

bantal busuk lak..haish..mestilah ada..takkan takde kot..hehe..dari kecik lagi aku peluk bantal tu tau..elok-elok bantal tu besar...tup2 jadi leper..yang ni korang jangan tanya kenapa sebab aku pun pelik..napelah jadi leper camtu bantal aku..haha..tapi lagi leper, lagi best woo..bawak tido..kehkeh...

bila nak tido, mesti bantal tu ade dengan aku..lagi satu memang pelik n ajaib la..aku kalau nk tido,mesti aku cubit2 bantal tu..nanti aku akan keluarkan bunyi..cam bunyi pe eh..susah aku nk describe la..haha..tapi kalau bunyi tu hilang dari mulut aku, maksudnya aku dah terlena la tu.. lama jugak aku berkawan dengan bantal tu..tapi sekarang aku dah putus kawan dengan bantal tu pun..sob2~ takut nanti sampai kahwin aku bawak tabiat buruks tu..mau nya pengsan suami aku nanti..hakhak..:P

mase sekolah dulu, darjah satu aku tak pakai tudung..mak aku everyday ikat rambut aku macam2 fesyen..time kecik memang comel..ye tak? hehehe..lepas tu pakai tudung la, cuma time sukan, aku jadi pompom girl tau..hahaha...rasa nak tergelak bila ingat balik...

pegi sekolah naik basikal masa darjah 3, tak nak kalah...merengek nak beskal...dah pandai mintak dah aku sekarang...beli lak beskal yang ade bakul tu..kat belakang boleh bonceng orang...mula-mula tak reti, asyik jatuh je..semua benda aku langgar...hehehe..last2, expert wooo....yang best ade loceng ..aku suka tekan loceng tu, konon2 aku nak lalu la...hahaha...kring..kring..kring...!!