Friends :)

MY E-DAY 19.05.2013

Assalamualaikum wbt,

Dulu pernah jugak ada "feeling" nak make entry about my e-day. Tapi bile the power of kemalasan melebihi 100%, ditambah lagi dengan sarang labah yang sememang tegar menemani blog ini, hajat aku terhenti di situ..... -_-"

Alhamdulillah setelah hampir 7 bulan, 2 minggu usia pertunangan kami, disamping mood kerajinan aku yang meluap2, so aku pun nak berkongsi serba sedikit hari pertunangan kami. Yela, mane la tau, time dah tua2 nanti (jika di panjangkan umur, dengan izin Allah)...terasa nak mengimbau kenangan lama, masa zaman muda-mudi dlu, boleh la aku review blog sendiri, ye dop? tiba-tiba aku terbayangkan masa tu mesti aku dah jadi seorang nenek yang sedang melayan perasaan membaca blog sendiri..haha :P 

Hari pertunangan kami berlangsung pada hari ahad, 19 Mei 2013 bersamaan 9 Rejab 1434H. Aku just jemput family terdekat, sedara mara, jiran n kawan2 paling rapat je. Tema kaler memang almost 90% purple, daripada baju aku, doorgift, pelamin dan hantaran yang menggunakan pastel kaler tapi still kene selitkan juga warna purple. Jom kita review satu persatu gambar during our E-day :-

E-day Dress







 Baju tunang : baju tunang simple je sebab baju kurung moden, cume kain aku ropol2kan banyak ckit. Kain ropol adalah hasil daripada idea kawan ofis aku..hehe.. So, kebetulan belakang ofis ade satu tailor, so hantar jahit situ je, senang aku nak lari2 tengok baju :P



Doorgift
Inside doorgift bag: mini mineral water seamaster & chocolate wrapped by sticker, and puding triffle  - colour theme: purple 

puding triffle dalam bag tu, kawan aku yang buat, salmi :) sorry sangat tak sempat nak ambil gambar puding tu...huhu
 mineral water ni salah satu doorgift untuk family tunang aku
mineral water botol besar ni pulak letak kat atas meja khemah

Amacam, cantikkan? pada sape2 yang berminat nak order, boleh usha2 blog kak irma ... hehe macam2 servis yang akak ni boleh provide. selain kat atas ni, untuk majlis aku jugak, akak ni buatkan special kek untuk dijadikan hantaran pihak lelaki..ala2 Eiffel tower gitu..hikhikhik..sayang giler aku nak makan, tapi hakikatnya bukan untuk aku pun kek ni..haha



Pelamin tunang
Hasil mencampur adukkan idea dari review2 mini pelamin kat tenet, akhirnya terhasil jugak mini pelamin yang awesome ni..hehehe..thanks and credit to kak ana dan suami yang sangat2 sporting. Harga pun berpatutan tau! So, kalau ade sape2 yang berminat nak mencuba servis dorang ni, boleh la add akak ana kat fb dia ye! :) 


Member ofis 



 Family tersayang
 love u mom, apis and ikin
with my beloved cousin, abg izal dengan tunang (tapi sekarang dah jadi husband and wife pun) hahaha



kami



muka tunang yang tak tido akibat last minute preparation...hahaha...lepas majlis je, boleh plak dia tido depan pelamin ni dengan kawan dia...erkkkk :P 

















hehehe, ni la bakal mak mertua aku..hehe...aku dengan tunang masing2 dah kehilangan abah dalam hidup kami. So, kami hanya ada mak je...Allah lebih mengetahui, Allah lebih sayangkan abah2 kami (Al-fatihah). 
We love u both mom! 

Hand bouquet flower
yang ni gambar kene besar sikit, sebab bunga ni made by encik tunang.. sebab dia yang buat, aku jaga betul2 bunga ni..haha nasib tak layu kan...and tak perlu siram everyday...sampai sekarang ade lagi..kang mase wedding, tibe2 takde bunga, aku guna balik je bunga ni la..hahaha

LASTLY, of course la my pictures! ngeh2 :D
p/s: lupa nak bagitahu, aku di make up + di make overkan by kak irma (make up) and kak suria yang bertindak memakaikan shawl and veil aku..hikhikhik.


Nampaknya itu saje untuk review pertunangan aku...lagipun dah lama sangat baru nak update...rase kurang semangat..hahaha..sekarang mood preparation wedding pulak yang ON! ditambah dengan $$$$$$$$ yang bakal menjadi air yang sentiasa mengalir deras...huhuhu...

Syukur alhamdulillah majlis berjalan lancar, now i'm in the midst of preparing for our big day pulak. Doakan ye moga semua dipermudahkan, amin ya rabbal alamin. 

Last picture from me...outdoor photoshoot, taken by din shu with komet, syahril and aishah


wasalam and enjoy your readings! 





pens off,
nadiahalim


No comments:

MY SAVINGS (: